Inmiddels zijn we een aantal dagen het nieuwe jaar in… 2020 is een feit!! Dit was echter niet zomaar een oudejaarsavond. 31 december 2019 was het einde van een decennium! En op 1 januari stapten we een volledig nieuw hoofdstuk in. Laat dat even tot je doordringen… een blanco blad van een nieuw hoofdstuk ligt voor je klaar en jij mag aangeven hoe dat hoofdstuk er voor jou uit komt te zien. Ik vind dit altijd best een spannend moment!

In jouw hoofd wemelt het misschien al van de inspiratie en verlangens voor het nieuwe jaar. En waarom zou je niet verder kijken dan dit jaar en alvast een blik werpen en richting geven aan de komende 10 jaar!

Maak je echter geen zorgen als je hier nog geen tijd voor hebt gehad. Het is ook helemaal prima als je niet zeker weet wat je wilt of anderzijds meer ideeën hebt dan dat je weet wat je ermee moet doen. Nu is echter een mooi moment om alles onder de aandacht te brengen, je prioriteiten kristalhelder te krijgen en je klaar te maken voor het decennium van je dromen.

Een mooie manier om een decennium af te sluiten en een ander in te stappen

Tijdens mijn opleiding tot Vitaliteitscoach heb ik een fijne techniek geleerd die prima past om je op de drempel tussen twee decennia te helpen reflecteren en vooruit te kijken. De techniek? Een brief schrijven aan je toekomstige zelf!

Het klinkt misschien een beetje gek, maar deze oefening gaat veel dieper dan je op het eerst zicht misschien wel denkt. Het is zo’n soort transformerend iets die het einde en begin van decennia verdienen. De meeste succesvolle mensen nemen bewust de tijd om hun doelen en intenties voor de komende periode uit te werken.

Heb ik je interesse gewekt maar weet je niet precies hoe eraan te beginnen? Ik neem je graag stap voor stap doorheen het proces van het schrijven van een brief aan je toekomstige zelf.

Enkele belangrijke richtlijnen voordat we van start gaan

(1) Alvorens we de eerste letter op papier zetten, is het belangrijk om te aarden en even dicht bij onszelf te komen. Deze brief kan de toon zetten voor jouw komende 10 jaar, dus het kiezen van een positieve mindset is nog nooit zo belangrijk geweest! Ik vind het altijd fijn om bij dit soort oefeningen een aantal specifieke essentiële oliën te gebruiken – ze helpen me om in verbinding met mezelf te komen, naar binnen te gaan en makkelijker te laten opborrelen wat er aan de binnenkant zit. Het helpt me om op een positieve en liefdevolle manier bewust te worden van mijn gedachten en gevoelens.

(2) Schrijf de brief vanuit je huidige zelf en richt deze aan je toekomstige zelf anno 2030.

(3) In het eerste deel zullen we terugblikken op de afgelopen 10 jaar tot oudejaarsavond 2019. Hier zullen we nadenken over het afgelopen decennium, alles waar we dankbaar voor zijn, wat we hebben geleerd en hoe ver we zijn gekomen.

(4) In het tweede deel zullen we ons concentreren op de komende 10 jaar en dus vooruitblikken tot de eerste dag van 2030. Hier laten we onze verbeelding de vrije loop, zetten we krachtige intenties neer en kiezen we wie we willen zijn en voornamelijk hoe we ons willen voelen in de komende jaren.

Klaar om diep te graven en de basis te leggen voor het beste decennium van je leven?

Ik deel hieronder een aantal vragen die ik mezelf stel als ik mijn eigen doelen en intenties zet voor een nieuw jaar.

Deel één: Terugblikken

Nadenken over het verleden is een essentieel onderdeel van het creëren van wat daarna komt. Het biedt inzicht en versterkt geleerde lessen. Het is ook een moment om even stil te staan en te appreciëren hoe ongelooflijk ver je bent gekomen.

Herinner je toekomstige zelf aan je overwinningen. Vertel haar hoeveel je bent gegroeid – zelfs als je je op momenten verlamd of verloren voelde. Je pakte obstakels aan, werkte door de moeilijkheden heen en leerde harde lessen.

Stel jezelf de volgende vragen: Wat heb je geleerd? Hoe ben je veranderd? Wat kan je verbeteren? Waar ben je trots op? Waar ben je dankbaar voor? Dit zijn slechts ideeën om jou op weg te helpen? Focus op wat belangrijk voor jou is.

Deel twee: Vooruitblikken door intenties te stellen

Hier kijken we vooruit naar de komende 10 jaar. Zet beperkende overtuigingen opzij over wat je niet kunt en sta jezelf toe om groots te dromen over de mogelijkheden. Wat zou jij doen als er geen beperkingen zijn?

De vragen uit het eerste deel zijn ook hier van toepassing. Je beantwoordt ze gewoon vanuit een ander perspectief. Wat ga je leren in dit decennium en hoe ga je veranderen? Waar ben je trots op en dankbaar voor?

Daarnaast kan je je hier ook de vragen stellen: Wat wil je het komende decennium bereiken? Hoe wil je je het komende decennium voelen? Wat ga je doen en wat ga je niet (meer) doen? Wat zijn je grote doelen en hoe ga je ze bereiken? Wat moet je daarvoor doen? Wat moet je inplannen om daar te geraken?

Een belangrijke tip bij dit onderdeel van jouw brief: schrijf altijd in de tegenwoordige tijd. Schrijven vanuit dit perspectief brengt je in een krachtige mentaliteit – je schrijft vanuit het standpunt dat wat je wil bereiken reeds bereikt is. Als je in de toekomst schrijft dan blijft het onbereikbaar.

Geef je toekomstige zelf een cadeau en maak van 2020 uw gelukkigste, gezondste jaar ooit.

We beginnen een nieuw jaar vaak met goede voornemens, zoals beter voor onszelf te zorgen. Wel, ik nodig je graag uit in de besloten Facebook groep (dit is helemaal gratis) waar we in januari van start gaan met het Thema “Zelfzorg”. Inderdaad, iets wat we allemaal weten maar er vaak tussenin schiet. Je verdient het om je op je best te voelen en voor jezelf zorgen is een essentieel onderdeel van je welzijn. Je leert er een eenvoudige benadering over hoe zelfzorg in jouw leven te integreren. Kleine stapjes die leiden tot betere gewoonten en uiteindelijk grote resultaten opleveren.

Kom bij de Facebook groep, dit is waar het allemaal gebeurt!

O4V - Kom bij de Fb groep!

Je bent nu klaar om jouw brief te schrijven!

Maak je geen zorgen als je dit vandaag niet kunt doen. Wacht echter ook niet te lang, want je staat op dit moment op een unieke plek; op de drempel tussen twee decennia waar we de ene deur dicht doen en in de andere instappen.

De suggesties die ik vandaag heb aangeboden, zijn slechts ideeën, geen vast sjabloon. Wil je nog meer concrete tips hoe verder aan de slag te gaan, gemotiveerd te blijven en weten welke essentiële oliën kunnen ondersteunen bij elk onderdeel van de brief…?

Kom dan gerust bij de Facebook groep – daar deel ik verder nog heel wat informatie en tips.

Gelukkig nieuw “jaar” en nieuw “decennium”!

Jouw beurt

Wat is één ding dat je tegen je toekomstige zelf wilt zeggen?

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen die hier ook baat bij kunnen hebben. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.