Mindset Coaching

Negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen loslaten en vervangen door nieuwe inzichten en een positieve mindset.

Wil jij vooruit? Wil jij stappen zetten? Wil jij je leven veranderen, maar weet je niet hoe?

Herken jij het… die stemmetjes… in je hoofd? Die je vaak niet meer bewust hoort en die meestal niet zo positief zijn…? We kennen het allemaal!

Maar wist je dat die steeds malende gedachten vaak je grootste energierover zijn? Eén van de zaken waar we vaak niet bij stilstaan, die ons tegenhouden en klein houden, zijn die steeds malende gedachten en de daaraan gekoppelde emoties. Dat kost bakken vol energie en zorgt voor een niet te onderschatten toxische belasting van het lichaam.

We hebben allemaal wel eens momenten in het leven dat het niet helemaal loopt zoals we zouden willen en dat je in je gedachten steeds in dezelfde rondjes blijft draaien. Dan kan het soms prettig zijn om je verhaal bij een objectief iemand kwijt te kunnen. Iemand die je helpt om andere invalshoeken te zien of soms om de situatie te leren accepteren zoals die is.

Mindset Coaching by V4Vitality benadert dit op een andere manier. Door contact te maken met het onderbewuste en emotionele lading af te halen van negatieve ervaringen of zelfs onbewuste herinneringen waarvan je het bestaan vergeten was, haal je weerstand weg, los je angsten op en voorkom je dat je in de toekomst terugvalt in oude patronen.

Methode

Bij Mindset Coaching van V4Vitality wordt gewerkt met de invloed van geur op de hersenen. De basis ligt in de methode Aroma Freedom Technique (kortweg AFT genoemd). De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. Benjamin Perkus. In zijn praktijk ontdekte hij dat cliënten makkelijker belemmerende gevoelens en herinneringen konden loslaten met het aromatisch gebruik van essentiële oliën. Hij heeft dit verder onderzocht en ontwikkeld tot een methode waarbij hij aspecten gebruikt uit de psychologie.

Emoties loskoppelen van ervaringen

Als we dingen meemaken die we als minder aangenaam ervaren, wordt er door onze hersenen een negatieve emotie aan die ervaring gekoppeld. Dit gebeurt vaak al in onze jeugd en daar wordt gedurende je leven meer lading aan toegevoegd. We bouwen dan een beschermingsmechanisme op om die emotionele pijn niet meer te hoeven voelen. Daardoor vertonen we vb. uitstelgedrag of neigen we naar perfectionisme of…

Op dezelfde plaats in de hersenen waar emotie aan een ervaring gekoppeld wordt, zit ook ons reukorgaan. Reuk is primair en automatisch en het enige zintuig dat niet gefilterd wordt door de hersenen. Doordat onze hersenen niet zowel een negatieve als een positieve ervaring aan één geur kunnen koppelen gebruiken we geur om een negatieve emotie van een ervaring los te koppelen zodat de emotionele lading van de ervaring wordt gehaald.

Door het ruiken van bepaalde oliën volgens een bepaald proces koppel je de emotie los van de ervaring. Op deze manier kan je het verwerken en loslaten. Hierdoor ben je in staat stappen vooruit te zetten.

Bij de amygdala, dat deel in je hersenen waar emoties en ervaringen opgeslagen liggen worden, zit ook je reukvermogen. Reuk is primair en automatisch en het enige zintuig dat niet gefilterd wordt door je hersenen. Daarom werkt het zeer snel en effectief. Door specifieke oliën door de (bewuste of onbewuste) herinnering of situatie heen te ademen, ontkoppel je de negatieve emotie van de situatie waardoor deze neutraal wordt en geen invloed meer heeft op jouw manier van reageren.

Door het ruiken aan de essentiële oliën kalmeert de amygdala en daardoor ben je in staat om weer helder te denken. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats en naast opluchting ontstaan er vaak mooie inzichten die je weer verder helpen. Op deze manier wordt duidelijk waar gedragspatronen of zelfs lichamelijke klachten vandaan komen. Je laat negatieve gedachten en gevoelens los en door de veranderingen die plaatsvinden in je hersenen, leer je op een andere manier naar een situatie te kijken en ervaar je dingen totaal anders dan daarvoor. Je mindset is echt positief veranderd.

Aroma Freedom Technique

AFT is een fijne, snelle en doeltreffende techniek om komaf te maken met beperkende gedachten en overtuigingen waardoor we blijven ronddraaien in oude patronen – patronen die zijn ontstaan door zaken die we in het verleden hebben meegemaakt. Deze houden ons echter tegen om de dingen te doen die we echt willen en houden ons gevangen in gedragingen als perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen, uitstelgedrag… om er maar een paar te noemen. Door gebruik te maken van geur kunnen we snel de negatieve lading van een ervaring halen zodat je deze kan verwerken of loslaten.

Mindset coaching kan op alle vlakken in je leven toegepast worden. Je kunt het inzetten voor alles wat je wilt veranderen: het verwerken van heftige ervaringen, het aanpassen van gedrag of het overwinnen van angsten,… Doordat je de emotionele lading er af haalt, is dit allemaal mogelijk.

Persoonlijk traject 

Voor Mindset Coaching levert V4Vitality maatwerk en wordt er gewerkt met persoonlijke trajecten.

Op basis van een uitgebreide intake bepalen we samen de inhoud van het traject.

De sessies vinden online plaats of in mijn praktijk te Roosdaal.

Het is mijn passie om vrouwen te begeleiden en transformeren naar een energiek leven vol vitaliteit. Ik ben opgeleid als AFT-Practitioner waarbij ik je help negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen los te laten en te vervangen door nieuwe inzichten en een positieve mindset.

Wil je graag kennismaken of heb je nog vragen? Klik hieronder om contact met me op te nemen.

Ik hoor hier graag meer over!
Meer over weten? Kom bij de Fb groep!!
V4Vitality