Weet jij eigenlijk waar jouw energie ‘gemaakt’ wordt?

Bijna niemand weet waar de energie in ons lichaam vandaan komt. We gaan er gewoon maar van uit dat deze er iedere ochtend weer is. Zelfs ’s nachts heeft jouw lichaam energie nodig zodat je o.a. kan blijven ademen en je hart blijft kloppen. We staan hier niet vaak bij stil, maar ook ’s nachts is daarvoor energie nodig.

Onze energie wordt gemaakt in onze cellen, meer bepaald in onze mitochondriën – een onderdeel van onze cellen. Mitochondriën zijn a.h.w. kleine energiefabriekjes die verantwoordelijk zijn voor het hoog houden van ons energieniveau. En aangezien ons lichaam helemaal is opgebouwd uit kleine cellen, beschik je dus over biljoenen van deze kleine energiefabriekjes. Ben jij te moe om volop leuke dingen te doen en volop van het leven te genieten, dan kan dit betekenen dat je mitochondriën te weinig energie produceren.

Toxiciteit en vitaliteit – niet de beste vriendjes

Nu, als je cellen gezond zijn, zijn ze krachtig en kunnen ze volop energie voor jou produceren. Echter, in onze huidige maatschappij heeft ons lichaam – en dus ook onze cellen – het zwaar te verduren. We leven in een “toxische wereld”. Jouw lichaam is continu in de weer om de toxiciteit af te voeren om zo je lichaam – op celniveau – zoveel mogelijk in balans te houden.

Hier komen heel wat lichaamsprocessen bij te pas. Enerzijds moet ons lichaam afvalstoffen afvoeren die bij een normale werking door het lichaam zelf worden geproduceerd. Op zich is dat geen probleem. Ons lichaam is daar immers op gebouwd. Daarnaast wordt ons lichaam belast met het afvoeren van een teveel aan toxines die op de een of andere manier in ons lichaam zijn geraakt. En dit laatste vraagt heel wat energie van jouw lichaam.

Bronnen van toxiciteit

Er zijn heel wat bronnen van toxiciteit waar je dagelijks aan wordt blootgesteld. Om er maar een paar te noemen:

• Slechte luchtkwaliteit
• Een verkeerde ademhaling
• Straling (computer, wifi, gsm…)
• Foute voeding
• Piekeren, zorgen maken,…
• Negatieve emoties
• Allerlei lichaamsvreemde chemicaliën die via de voeding, huishoud- en verzorgingsproducten je lichaam binnenkomen en zo je lichaam ziek kunnen maken.

Al deze toxines zijn een vorm van stress voor je lichaam. En als je lichaam in stress modus verkeert, kan het niet herstellen en regenereren. Op termijn betekent dit dat jouw energieniveau terugloopt. (Wil meer lezen over het effect van stress op jouw lichaam en wat jij zelf kan doen, dan verwijs ik graag naar andere artikels op mijn blog.)

Het is dus belangrijk om er zoveel mogelijk voor te zorgen zo weinig mogelijk chemicaliën binnen te krijgen. Aan de luchtkwaliteit kan je niet meteen veel veranderen, maar aan je verzorgings- en huishoudproducten bijvoorbeeld wel.

Wil jij je toxiciteit verlagen en zo je vitaliteit verhogen?

Ontdek de kracht van essentiële oliën! 

Een natuurlijke manier om jou te ondersteunen.

Klik op de onderstaande knop om uw e-mailadres in te voeren en we sturen u onmiddellijk de link naar uw gratis download

Krijg het gratis e-book

Heb je interesse in essentiële oliën, lees dan ook mijn artikel over hoe essentiële oliën gebruiken voor angst, stress en slaap.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen die hier ook baat bij kunnen hebben. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen.